Spennende vårsemester i hjertet av Europa

Et fem måneder langt opphold hos Vest-Norges Brusselkontor går i disse dager mot slutten. Jeg reiser hjem med verdifull kunnskap, positive erfaringer og mange nye, gode bekjentskaper jeg ikke ville vært foruten.

Med spennende og varierte arbeidsdager i Europas politiske hovedstad har tiden gått (alt for) fort. I løpet av denne våren har jeg rukket å få et godt innblikk i regionen sine interesser i Europa, kommet tettere inn på EUs institusjoner og fått muligheten til å utfordre meg selv på nye områder. Mye av tiden har blitt brukt til å organisere studiebesøk, holde foredrag, delta på møter og konferanser, skrive artikler og rapporter.

Det har vært interessant å representere regionen jeg er født og oppvokst i, og jeg har helt klart lært meg å kjenne min egen region enda bedre i løpet av oppholdet.  Det jeg vil huske best er nok mitt arbeid med marin plastforsøpling, der jeg studerte både europeiske og vest-norske strategier – et viktig politikkområde for fremtiden både i EU og på Vestlandet.

Brussel har absolutt mye å by på, alt fra god mat til mangfold av kultur og språk. Det sosiale er noe jeg kommer til å savne veldig mye. Det norske miljøet har vært helt fantastisk og veldig inkluderende.  Torsdagspilsen på Place Lux (Plux), storslått 17. mai feiring, italiensk disco-konsert og lange solfylte dager i Parc du Cinquantenaire er gode minner å ta med seg videre.

Jeg vil gjerne takke mine kolleger på Vest-Norges Brusselkontor, Merete og Jorunn, for å ha gjort tiden min i Brussel og dagene på kontoret minneverdig. Jeg vil også takke min forgjenger Pia for en varm velkomst i februar. Det er vemodig å forlate Brussel, men forhåpentligvis sees vi igjen!