Program og påmelding til European Week of Regions and Cities er åpnet

European Week of Regions and Cities er den årlige konferansen for regional utvikling, arrangert av Regionkomitéen og Europakommisjonen. Det er et av de største og viktigste EU-arrangementene for regionalpolitikk og regionale interesser.

Se hele programmet og meld deg på her.

Den 16 utgaven av European Week of Regions and Cities går av stabelen 8.-11. oktober i år. Hovedbudskapet for årets EWRC er ‘For a Strong Cohesion Policy Beyond 2020’. Bakgrunnen for dette budskapet er at det i år er 30 år siden samhørighetspolitikken (Cohesion policy) til EU ble lansert. Fokuset ligger derfor på fremtidige prioriteringer for samhørighetspolitikken og for den nye budsjettperioden for 2021-2027.

De tre hovedtemaene for årets EWRC er:

  • Territorial development (regional, urban, rural)
  • Future of cohesion policy, EU budget
  • Education, culture and youth

Blå vekst på agendaen

VNB deltar i år i et regionalt partnerskap ved navn «Smart partnerships for Blue Growth», med fire andre europeiske regioner fra Norge, England, Frankrike og Polen. Sammen arrangerer vi en workshop på blå vekst med tittelen «How can regional cooperation help maximise blue growth opportunities?». Workshopen vil samle ledende politikere og eksperter fra de fem regionene, som vil vise hvordan de har arbeidet for blå vekst i rammen av internasjonalt samarbeid. Her vil de dele god praksis og gode løsninger, fremme samarbeid i Nordsjø-området og Det baltiske hav, samt diskutere fremtidig internasjonalt samarbeid i maritim sektor.

Les mer om vårt arrangement og meld deg på her.

Medlemsseminar

Hvert år arrangerer VNB sammen med de andre norske regionkontorene i Brussel et introduksjonsseminar for medlemmene sine den første dagen av EWRC. Medlemsseminaret er spesielt rettet mot deltakere som ikke har deltatt på regionuka før, og som ønsker en liten innføring før de internasjonale arrangementene sparkes i gang. Det vil imidlertid være et overordnet fokus på aktuelle saker, slik at det absolutt vil være interessant for de som har deltatt tidligere år også.

Les mer om vår deltakelse i tidigere år på våre hjemmesider.

VNBs workshop under fjorårets EWRC