Nye praktikanter på plass i Brussel

Høsten er kommet til Brussel og to nye studentpraktikanter er på plass på Vest-Norges Brusselkontor. Vi er veldig glade for å ha Live Maria Grønvold og Bjarte Lægreid Røssland som en del av  teamet. Etter en fin sommer er begge klare for et spennende og lærerikt semester i Brussel. Praktikantene tar over stafettpinnen for Per Bakke Ingebrigtsen, som har gjort en strålende innsats hos oss i vår.

Live kommer fra Oslo, men har faglig bakgrunn fra Universitetet i Bergen med bachelorgrad i sammenliknende politikk. Som en del av studieløpet har Live studert et år ved Freie Universitetet i Berlin, der hun blant annet studerte EU-integrering og Norges unike forhold til EU. For Live var Brussel et perfekt neste steg, og en unik mulighet til å komme nærmere de europeiske institusjonene. «Jeg gleder meg til et spennende og lærerikt semester i hjertet av Europa, samt å få testet mine kunnskaper fra studiene i en reell arbeidssammenheng. Jeg ser spesielt frem til å lære mer om hvordan overnasjonale beslutninger påvirker Vest-Norsk næringsliv og ta del i gode dialoger og samarbeid».

 

 

 

Bjarte Lægreid Røssland er fra Kvinnherad i Hordaland og studerer master i statsvitenskap ved Universitet i København. Bjarte har tidligere vært studentpraktikant ved Den norske ambassaden i Prishtina, Kosovo, og har en bachelorgrad i internasjonale studier med historie fra Høgskolen i Lillehammer. «Jeg er heldig som har fått en praktikantplass på Vest-Norges Brusselkontor og jeg ser frem til å arbeide med min hjemregions interesser i Europa». Bjarte har gjennom studiene arbeidet med internasjonale forhold og ser nå frem til å ha et større fokus på sin egen hjemregions internasjonale satsing. «Et praktikantopphold på Vest-Norges Brusselkontor gir meg en unik mulighet til å fortsette arbeidet med internasjonale spørsmål samtidig som jeg får lært mer om forholdene i min egen hjemregion».

Live og Bjarte har et innholdsrikt semester fremfor seg. Som praktikant skal de blant annet bidra til den daglige driften av kontoret, organisere og delta på arrangementer og ta i mot besøksgrupper. Begge to er motiverte og har en spennende tid i møte.

«Både Live og Bjarte har interessante og ulike bakgrunner, som er svært positive tilskudd til kontoret», sier VNB-direktør Merete Mikkelsen. Med en travel høst foran oss, er vi ekstra fornøyd med å ha to studentpraktikanter dette semesteret.  Vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene i fellesskap».