Nye ansikt på Vest-Norges Brusselkontor

To nye kolleger var på plass på VNB 1. februar. Vår nye europarådgiver Jorunn Kristina Skodje og Per Bakke Ingebrigtsen som er studentpraktikant hos oss dette semesteret har allerede masse kunnskap og erfaring i bagasjen. Nå er begge klare til å gjøre en innsats i Brussel for regionen vår!

I begynnelsen av februar hadde vi gleden av å ønske to nye medarbeidere velkommen til Vest-Norges Brusselkontor. Vi har nå fullt lag og vel så det. Den nye europarådgiveren vår Jorunn Kristina Skodje er på plass, og har tatt over etter Maria Erdal Askim som gikk over i ny jobb i Norge i fjor høst. Vår nye studentpraktikant Per Bakke Ingebrigtsen, skal jobbe hos oss til slutten av juni. Pia Malene Andersen som var studentpraktikant i høst fortsetter som trainee ut februar måned.

Direktør Merete Mikkelsen sier seg veldig fornøyd med å ha kontoret fullt av gode kolleger som er klare til å gjøre en innsats for regionen. «Vi har rekruttert dyktige og allsidige medarbeidere. Vi kan vel ikke bli mer representative enn dette, med en representant fra hvert av fylkene våre», legger direktøren til med et smil.

Jorunn kommer fra Skodje på Sunnmøre, men har den siste tiden jobbet i Oslo. Jorunn har faglig bakgrunn fra NTNU, der hun tok en bachelor og master i Europastudier. I løpet av studiene har hun studert i Frankrike og England, og har vært praktikant ved Trøndelags Europakontor og ved Den norske ambassaden i Helsingfors. Hun har tidligere jobbet for Hafslund Nett og kommer nå fra ARENA Senter for Europaforskning ved Universitetet i Oslo.

 

 

Jeg er glad for å være tilbake i Brussel og ser frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver. Jeg gleder meg til å arbeide for Vest-Norske interesser og spesielt til å bli bedre kjent med den internasjonale satsingen i hjemregionen min.

 

 

 

Jorunn har i løpet av de siste årene utviklet en spesiell interesse for regioners rolle i Europa, og hvordan norske regioner kan samarbeide innenfor rammen av Norges avtaler med EU. “Det er mange muligheter for regionale aktører som ønsker å hente kunnskap og finansiering fra EU, for eksempel ved å delta i regionale nettverk eller i et EU-prosjekt. Jeg er spesielt interessert i innovasjon, grønn teknologi og energi, og dette er områder som vil bli enda viktigere for EU i årene som kommer. Vest-Norge er en region med mye kompetanse innen disse områdene og jeg tror de har mye å hente på interregionalt samarbeid.”

Tidligere har Jorunn bodd i Brussel og er veldig glad for å være tilbake i byen, men ser samtidig frem til å tilbringe mer tid på Vestlandet. «Jeg har en sterk regional tilknytning og det blir spennende å få muligheten til å besøke flere deler av Vest-Norge i jobbsammenheng.», sier hun.

Per kommer fra Florø og studerer europastudier ved Universitetet i Bergen, med fokus på sammenlignende politikk. Som en del av graden var han i høst på utveksling i Bologna, i Italia og fortsetter nå som praktikant hos oss fram til sommeren. “Jeg ser virkelig frem til å tilbringe våren her i Brussel og ta del i arbeidet til Vest-Norges Brusselkontor. Det skal bli spennende å teste mine kunnskaper i praksis, og samtidig være del av et større miljø av praktikanter og andre aktørerFor Per var ikke Brussel et vanskelig valg. Som europastudent har han stor interesse for EU og EØS, og studentpraktikantordningen ved UiB tilbyr en unik mulighet til å komme tettere innpå de omfattende institusjonene og se hvordan norske regionkontor jobber opp mot disse.

 

 

Regionalt samarbeid og europeisk politikk på flernivå har vært en gjennomgående del av våre fag på UiB – så å få muligheten til å ta del i dette i Brussel blir veldig gøy.

 

 

 

 

I løpet av oppholdet skal Per blant annet delta på arrangementer, ta imot besøkende, skrive nyhetsartikler og ta del i den daglige driften av kontoret. I tillegg skal han skrive en praksisoppgave som skal leveres til UiB ved slutten av oppholdet. “Jeg har fått en fin mottakelse her på kontoret og et spennende program for tiden fremover. Jeg håper å være en ressurs kontoret frem mot sommeren.”

 

Høstens studentpraktikant Pia Malene Andersen har siden januar fylt posisjonen som trainée, og fortsetter å jobbe hos oss til slutten av februar. «Vi er heldige som kan nyte godt av erfaringen Pia har fått denne høsten, og ikke minst at hun kan dele av den med de nyankomne på kontoret», sier Merete Mikkelsen.

 

De siste fire månedene har vært spennende og ikke minst innholdsrike! Tiden går fort i godt lag, og jeg er takknemlig for muligheten til å få fortsette ut februar.