Marte Haugen

Marte er høstens praktikant hos VNB

Kontoret har denne uken tatt imot høstsemesterets praktikant, Marte Christophersen Haugen.

Marte kommer opprinnelig fra Kristiansand, men har kjennskap til regionen Vest-Norge gjennom sitt studieløp ved Universitetet i Bergen. Som en integrert del av sin bachelorgrad ved institutt for sammenliknende politikk har Marte studert et semester ved Roma Tre universitetet i Italia tidligere. Nå er hun klar for et spennende halvår i Brussel og ser frem til å jobbe for VNB.

«Praktikantstillingen hos Vest-Norges Brusselkontor er spesielt interessant for meg da EU og europeisk politikk er mine store interessefelt innenfor statsvitenskapen. Jeg er veldig takknemlig for denne unike muligheten til å tilegne meg bredere internasjonal erfaring sentralt i EU-hovedstaden», sier Marte

Kontoret står overfor en travel høst med flere studiebesøk, store politiske endringer og ny politisk ledelse i EU. I tillegg vil VNB ha flere arrangement under EUs regionaluke EWRC. Marte vil derfor få mye forskjellig å henge fingrene i.

«Motivasjonen min for å ta fatt på de varierte arbeidsoppgavene som denne praktikantstillingen innebærer er stor. Jeg ser frem til et spennende og innholdsrikt semester, og gleder meg til å opparbeide meg en mer konkret forståelse for hvordan utdanningen min kan komme til nytte i arbeidslivet».

Merete Mikkelsen, direktør ved VNB, ser frem til å ha Marte som kollega. «Vi er veldig glade for at Marte er på plass hos oss. Med solid faglig og internasjonal bakgrunn kommer hun til å bli en kjemperessurs for oss denne høsten. Vi har hatt en fin første uke sammen, og det er kjekt å se at Marte allerede er godt i gang med å bygge nettverk også utenfor kontorets fire vegger. Det er jo noe av det kjekkeste med å være i Brussel».

Marte Haugen