Takk for et flott opphold i Brussel!

Høstsemesteret er slutt og med det er også praksisperioden til Henrik Heimly Steinnes over. Vi har hatt en fin høst i hans selskap, og er takknemlige for alt Henrik har bidratt med. Det har kommet godt med, ettersom det har vært en periode med et spesielt høyt aktivitetsnivå på Vest-Norges Brusselkontor. Her kan du lese Henriks egen oppsummering av praktikantoppholdet.

Nå har jeg kommet til slutten på oppholdet mitt hos Vest-Norges Brusselkontor. Det har vært fire måneder med høy aktivitet på kontoret og tiden har virkelig flydd av gårde!

Den politiske høsten har vært preget av både krigen i Ukraina og energikrise i Europa. Det har vært interessant å kunne følge EU sin respons fra Brussel og være tett på hvor møtene skjer. EU sies å jobbe godt i krisetider, og mye av den raske responsen viser at det gjør det definitivt. For en Europa-student har det vært stas å ha kontorplass midt i EU-kvartalet med både Kommisjonen og Rådet som to av de nærmeste naboene. Jeg har også fått se hvordan de norske aktørene i Brussel jobber opp mot EU-systemet og har blitt overrasket over hvor stor den norske tilstedeværelsen er her nede.

På kontoret har jeg fått spennende og varierte arbeidsdager. Mye tid har gått til å følge med på politikkutviklingen i EU. Nyhetsbrevet vårt, “Brusselnytt,” har gitt meg en god anledning til å skaffe et godt overblikk over hva som skjer både her nede i Brussel og i regionen. Det har vært veldig gøy å jobbe med nyhetsbrevene i høst, og jeg håper dere som har lest dem har lært like mye nyttig som meg! Høsten har også bydd på mange studiebesøk nå som byen endelig har åpnet opp etter en lang koronadvale. Alle besøkene har vært trivelige å få være en del av, og det har vært hyggelig å få hilse på de regionale aktørene som kontoret representerer. I løpet av oppholdet har jeg også fått se hvordan kontoret jobber hjemme i regionen. Et spesielt høydepunkt i løpet av praktikantoppholdet var å få bli med på besøket i Bergen og Øygarden fra EU sin ambassadør til Norge i november, som var to dager med spennende program hjemme i regionen.

Læringskurven på jobb har vært bratt, men også veldig givende. På et lite kontor får man flere varierte oppgaver, men det er også en fin måte å bli godt inkludert på. En stor takk til mine flotte kollegaer Merete og Anna som virkelig har gjort oppholdet mitt til en utrolig flott opplevelse! Tilliten og støtten fra dem har bidratt til at jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag.

Brussel har virkelig vært en flott by å bo i. Byen er preget av et ungt miljø og det er alltid mye spennende å finne på. I løpet av oppholdet mitt har jeg blitt kjent med flere andre praktikanter som har bidratt til å gjøre halvåret i Brussel til et jeg ikke kommer til å glemme.

Tusen takk til kollegaer og venner som har gjort dette til et utrolig fint og lærerikt opphold! Livet i Brussel har definitivt gitt mersmak, og jeg håper at sjansen byr seg for å komme tilbake en gang.