Nytt år, ny studentpraktikant

Bli kjent med vårt nyeste medlem i VNB-staben, Willem Leendertse fra Sola. Som del av bachelorgraden i Sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, skal han jobbe som praktikant hos oss dette semesteret. 

Som studieretningen hans tilsier, er Willem samfunnsengasjert med en sterk interesse for politikk. Den interessen vil han dra god nytte av hos VNB. Rogalendingen har også god kjennskap til Vest-Norge, og har de siste to årene bodd i Bergen. Nå står Brussel for tur for å ivareta Vest-Norges interesser der.

«Jeg følger spent med på den globale innsatsen for å kombinere økonomisk vekst med klimakampen. Med sine naturressurser, industri og kompetanse, anser jeg Vest-Norge som en helt sentral aktør i denne utviklingen. Gjennom VNB får jeg også mulighet til å bli enda bedre kjent med regionen, og være med på å synliggjøre relevante støtteordninger fra EU», sier Willem.

Ved siden av studiene har Willem også jobbet som nyhetsjournalist i studentavisen Studvest, hvor han har opparbeidet seg erfaring som vil komme godt med i hans arbeidsoppgaver hos oss. Han skal blant annet skrive artikler til nyhetsbrevet vårt, holde medlemmene våre oppdatert gjennom sosiale medier, og ellers ta del i kontorets daglige drift. Willem er halvt nederlandsk og vil også kunne fange opp aktuelt stoff fra nederlandske/flamske medier i større grad enn vi vanligvis gjør.

«Etter tre semestre i Bergen gleder jeg meg til å ta en pause fra studiene, for å kjenne på nye impulser i arbeidslivet. Praktikantstillingen hos VNB gir meg en unik mulighet til å få innblikk både i regionalpolitikken i Vest-Norge, så vel som internasjonal politikk på europeisk nivå. Jeg håper og tror at praktikantsemesteret hos VNB gir meg kunnskap og erfaring man ellers ikke får på skolebenken», forteller Willem.

«Willem er nysgjerrig og lærevillig, og vi gleder oss til å ha ham hos oss. Dessuten kommer både studier og erfaringen fra Studvest godt med her hos oss», sier Merete Mikkelsen, direktør for VNB.