Møt vår nye studentpraktikant

Vest-Norges Brusselkontor (VNB) har denne måneden tatt imot en av vårens praktikanter, Joachim Knudtsen Indrevik (24). Han kommer fra Kolltveit i Øygarden kommune, og har med seg mye spennende erfaring.

Vanligvis tar vi imot én studentpraktikant hvert semester, men denne gangen har vi valgt å ta inn to kandidater med ulik bakgrunn, som skal jobbe med forskjellige typer oppgaver. Det blir ekstra kjekt å ha Joachim Knudtsen Indrevik fra NHH og Willem Leendertse fra UiB hos oss, etter hele halvannet år uten praktikant på VNB. Joachim startet opp i desember, mens Willem vil være hos oss fra januar til juni.

Med en over gjennomsnittet samfunnsengasjert familie, har Joachim Knudtsen Indrevik alltid hatt stor interesse for politikk og samfunnsutvikling. Han er i gang med en dobbel mastergrad: en i økonomisk styring på Norges Handelshøyskole (NHH), og en i internasjonal ledelse ved CEMS. Praktikantoppholdet hos VNB vil være en del av hans grad i internasjonal ledelse, og Joachim skal være hos oss fram til 22. februar.

«Som vestlending er jeg omgitt av familie og venner som arbeider i bransjer som er helt avhengig av internasjonal handel, og da spesielt med EU-landene. Jeg har derfor alltid hatt stor interesse for europeisk politikk, spesielt siden næringslivet på Vestlandet vil bli sterkt påvirket av reguleringer og politiske føringer fra EU. Praktikantoppholdet hos VNB vil gi meg et unikt innblikk i pågående prosesser i EU som påvirker vår region, samt internasjonal arbeidserfaring. Jeg ser også frem til å se hvordan VNB arbeider med kunnskapsbygging og fremme av regionen.»

Med bakgrunn fra oppdrettsnæringen og ulike internship hos Laerdal Medical, Roche og Equinor, stiller Joachim med erfaring innen finansiell analyse, strategi og bærekraft. Det vil komme godt med i arbeidet hans hos VNB. Sotraværingen skal jobbe mye med EU-taksonomien og dens påvirkning på vår region, samt bidra til kontorets strategiarbeid.

Merete Mikkelsen, direktør ved VNB, er glad for at Joachim er på plass. «I tillegg til den faglige kunnskapen og interessen for EU, har Joachim med seg nyttig arbeidserfaring. Vi har hatt en fin første uke sammen, og det er kjekt å se at han allerede er godt i gang med arbeidsoppgavene».