Øygarden Kommune

Øygarden er et moderne og pulserende øysamfunn like vest for Bergen. Kommunen har omkring 38 500 innbyggere og er den nest største kommunen i Vestland fylke. Den 1. januar 2020 ble de tre kommunene i vest, Sund, Fjell og Øygarden slått sammen til en kommune samlet under navnet Øygarden.  Kommunen representerer et område som et preget av sterk befolkningsvekst, et raskt voksende bosted- og industriområde og et innholdsrikt kommunesenter på Straume, Sotra kystby.

Arealet er på 315 kvadratkilometer og er sammensatt av mange hundre store og små øyer. Disse øyene er bundet sammen av en rekke broer.

Sotrabroen som binder kommunen sammen med Bergen, har for liten kapasitet til den forventede veksten i årene som kommer. I 2021 starter arbeidet med et nytt fastlandssamband.  I Øygarden finner du store ilandføringsanlegg for olje og gass på Stura og Kollsnes.

Kystbasen CCB og Ågotnes Industriområde er Vest-Norges viktigste senter for service og forsyningstjenester til olje- og gassvirksomheten i Nordsjøen. Andre industri- og næringsområder er lokalisert på Skaganeset, Straume, Ågotnes og Kollsnes (næringspark). De store industrianleggene har bidratt til et mangfold av industri, teknologi og service knyttet opp mot olje og gass. Andre viktige næringer i Øygarden er fiskeri, havbruk og handel.

Du kan lese mer om kommunen på deres nettsider

Våre medlemmer