Bergen er Norges nest største kommune og et naturlig midtpunkt på Vestlandet. Kommunen har passert 270.000 innbyggere og er i stor vekst.

Kommunen tilbyr storbyens utvalg av arbeidsplasser, utdanning, handel og fritidsaktiviteter. Byens kompakte sentrum viser også småbyens sjarm. Naturopplevelsene ved fjord og i fjell er lett tilgjengelig.

Bergenserne er opptatt av å ta vare på byens historie. Bryggen i Bergen er oppført på Unescos liste over verdens kulturarv. Kulturlivet er viktig for Bergen, og byen var europeisk kulturby i 2000.

Bergen og regionen har verdensledende miljøer innen maritime og marine næringer og energisektoren. Regionen har i tillegg vekstkraftige og sterke næringer innen opplevelse, kultur og reiseliv, media og kulturbasert næringsliv.

I tillegg er handel, finans, helse og IKT viktige næringer for byen. De største mediebedriftene i byen og Universitetet i Bergen har vedtatt å flytte sammen i en egen medieklynge, Media City Bergen.

Bergen er også en viktig by for utdanning og forskning. Her bor nærere 30.000 studenter fordelt på Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole, Høgskolen i Bergen, Sjøkrigsskolen, Kunsthøgskolen, Bergen Arkitektskole, Norsk Lærerakademi, Handelshøgskolen BI (Bergen), Betanien diakonale høgskole og Haraldsplass diakonale høgskole.

Bergen er en levende kulturby. Vi huser et kreativt musikkmiljø og en rekke større festivaler og folkefester. Byen har også et mangfoldig og spennende kulturliv innen det visuelle feltet og scenekunst. Bergen ønsker gatekunst velkommen. Bergen kan også by på et stort utvalg av kvalitetsmuseer.

Våren er en helt spesiell tid i Bergen, og en rekke større folkefester og festivaler skjer på denne tiden. Blant dem er Festspillene, Nordiske Mediedager og musikkfestivaler som Bergenfest og Nattjazz.

Byen har et rikt organisasjons- og idrettsmiljø, spesielt for barn og unge, og er en attraktiv by for arrangementer.

Bergen er en av Nord-Europas største cruisehavner og inngangsporten til å oppleve fjordene på Vestlandet.  Bergensregionen har et variert overnattings- og konferansetilbud. Byen, kysten og fjordene gir den ideelle kombinasjon av natur, kultur og aktiviteter.

Til Bergen kan du komme med fly, ferge, båt, tog, buss eller egen bil eller sykkel. Det er mange direkteruter til Bergen fra mange destinasjoner i Europa. Tallet på gjester til Bergen og regionen har økt de siste årene. Årlig er nærmere tre millioner tilreisende på besøk. I 2013 hadde byens hoteller over 1,4 millioner overnattinger.

Les mer om Bergen på kommunens hjemmesider.

Våre medlemmer