Framtidsfylket på studietur til Brussel

Denne uken har Vest-Norges Brusselkontor hatt besøk av en gruppe på over 20 traineer fra Framtidsfylket, et fylkesdekkende traineeprogram i Sogn og Fjordane. Gruppen er på studietur for å besøke aktører i Brussel og lære om forholdet mellom fylket og Europa.

Traineene tok seg tirsdag formiddag tid til å besøke oss på Norges Hus for å høre om Vest-Norges Brusselkontor og vårt arbeid. Mikkel Frodahl, trainee i Sogndal Fotball, kunne fortelle om et tett og spennende program for uken. Blant postene på programmet for oppholdet var foredrag med Bellona, Statoil og Innovasjon Norges avdelinger i Brussel og besøk i Europakommisjonen og i Parlamentarium. På spørsmål om hva hun ønsket å oppnå med turen, fortalte Marit Haugan Hove, trainee hos Vestlandsforsking, at hun ønsket å se hva norske aktører gjør i Brussel, og forhåpentligvis se noen nye muligheter.

På agendaen sto også en tur innom Seafood Expo Global som arrangeres i Brussel denne uken, for å se hvordan norske bedrifter profilerer seg på det som er verdens største sjømatmesse. Årlig har messen tusenvis av besøkende, og Norge er hvert år et av de mest synlige landene på arrangementet.