En fin og lærerik høst

Etter to knappe måneder er mitt praktikantopphold hos Vest-Norges Brusselkontor nå dessverre over. Jeg har hatt innholdsrike uker med lite dødtid, og sitter igjen med gode erfaringer og et større nettverk.

Det har vært en travel høst for VNB med mange besøk og arrangementer. Lynkurs i EU/EØS, European Week of Regions and Cities og ellers flere studiebesøk av ordførere og rådmenn fra våre medlemskommuner. Jeg har vært med på planlegging og gjennomføring av disse, samt at jeg har skrevet nyhetsartikler og bidratt med administrative oppgaver. I tillegg til våre egne arrangementer har jeg også deltatt på spennende konferanser og seminarer hos andre aktører.

Sosialt har jeg også opplevd mye kjekt som har gjort at oppholdet i Brussel har vært over alle forventninger. Jeg har kommet godt inn i det norske miljøet av praktikanter, fått tyske venner i kollektivet og ellers blitt kjent med folk fra hele Europa. Sammen har vi utforsket det Brussel har å tilby av kulturliv, spisesteder og møteplasser – og også dagsturer til noen av de flotte byene i Belgia.

Jeg er veldig glad for at jeg fikk komme hit som lærling og er takknemlig for en utrolig fin og minnerik høst her i Brussel. Det blir trist å reise fra alle de gode folkene jeg har blitt kjent med, men vi treffes forhåpentligvis igjen. Jeg vil takke mine kolleger på kontoret for en strålende velkomst, spesielt Maria som lærte meg mye selv på den korte tiden hun hadde igjen i Brussel. Vil også takke Merete og Pia for en trygg arbeidsplass med mye latter og lærdom – dere gjorde det lett å glede seg til å dra på jobb hver morgen! Anbefaler alle som er interessert i et spennende utenlandsopphold å søke praksisplass innen 15.november.

På gjensyn Brussel!