Et givende halvår i Brussel

I disse dager går praktikantoppholdet mitt hos Vest-Norges Brusselkontor mot slutten. Etter seks måneder i Brussel konkluderer jeg med at jeg har hatt et svært lærerikt opphold i EUs politiske hovedstad.

Jeg har deltatt på en rekke ulike seminarer og konferanser for å følge blant annet marin og maritim politikk, klima- og energipolitikk og regionalpolitikk. Jeg har forfattet artikler for kontorets nettsider og for nyhetsbrevet som er forbeholdt medlemmer. Møter med vestnorske kommunepolitikere har gitt interessante innblikk i norske kommuners internasjonale kontaktarbeid. Jeg har også vært med på å organisere «Den europeiske uken for regioner og byer», i samarbeid med regionkontorer fra hele Europa.

Jeg har oppdaget at Brussel er en fantastisk by med masse å by på. I løpet av oppholdet har jeg sett demonstrerende bønder med traktorer og brennende høyballer i EU-kvarteret, jeg har hørt Herman van Rompuy, tidligere president for Det europeiske råd, framføre et selvforfattet haikudikt – men jeg har dessverre også opplevd en uke med terrorfare og en by i unntakstilstand.

Det blir vemodig å forlate Brussel og gode kollegaer ved Vest-Norges Brusselkontor, men samtidig ser jeg fram til å dra tilbake til studiene mine i Tyskland. En stor takk til mine kjempetrivelige kollegaer, Maria, Merete og Solveig, og til alle de fra Norge og andre land som jeg i jobbsammenheng har blitt kjent med.

Au revoir, Bruxelles!