En uforglemmelig vår i Brussel

Etter fem måneder er mitt praktikantopphold på Vest-Norges Brusselkontor nå over. Jeg sitter igjen med utrolig mye kunnskap, og jeg kan se tilbake på en uforglemmelig vår i Brussel.

I løpet av oppholdet har jeg fått tatt del i driften av kontoret, og hatt spennende og varierte arbeidsdager. Jeg har deltatt på en rekke ulike konferanser og seminarer – med temaer som sirkulærøkonomi, hydrogendrevet transport og hvilke konsekvenser brexit kan ha for europeiske regioner. Deler av arbeidet har også gått ut på å planlegge og gjennomføre arrangement, deriblant besøk fra regionen. Videre har jeg skrevet nyhetsartikler til kontorets nettside og nyhetsbrev om hva som skjer i regionen og i Brussel, og besvart konkrete henvendelser fra medlemmene.

Jeg har erfart at Brussel er en spennende og livlig by, med en rekke ulike språk og kulturer. Bare i kollektivet jeg bodde var hele seks land representert. Byen bærer naturligvis også preg av å være Europas politiske hovedstad. Jeg har opplevd en storslått 9. mai-feiring, et EU-kvartal fullt av melkepulver, og byen snudd på hodet fordi president Trump var på besøk.

Også på den sosiale fronten har oppholdet vært fantastisk. Praktikantmiljøet i Brussel kunne ikke vært bedre, og jeg har blitt kjent med folk fra hele Europa. Det har vært lite stillesitting, og jeg føler jeg har fått oppleve utrolig mye – som ølfestivaler, sykkelrittet Flandern rundt og mang en togtur til de flotte byene Belgia har å by på. Det er umulig for meg å beskrive min tid i Brussel uten å nevne Place Lux. Torsdagskveldene der, sammen med byens praktikanter, kommer jeg neppe til å glemme.

Jeg føler meg veldig heldig som har fått tilbringe et semester på Vest- Norges Brusselkontor, og det var vemodig å forlate Brussel. Mitt opphold har vært over alle forventninger, og jeg vil takke alle dere som har bidratt til det. Spesielt vil jeg takke mine kolleger, Merete og Maria, for en super velkomst og for alle de latterfylte og spennende dagene på kontoret. Da jeg flyttet til Brussel hadde jeg en drøm om å treffe på Donald Tusk eller Carl Bildt, men den drømmen har ennå ikke blitt oppfylt. Nå har jeg enda en grunn til å komme tilbake. Vi sees, Brussel!