Er du vår nye Europarådgiver?

Vest-Norges Brusselkontor tilbyr en spennende jobb i et internasjonalt miljø. Søknadsfrist er 24. september.

Vest-Norges Brusselkontor har nå en ledig stilling som Europarådgiver. Kontorets medlemmer er hovedsakelig kommuner- og fylkeskommuner, og VNB tilrettelegger for deres internasjonale satsinger. Dette gjør vi gjennom kursvirksomhet, informasjon om europeisk finansieringsordninger, påvirkningsarbeid og faglig samarbeid med regioner fra hele Europa. Kontoret ble åpnet i 2003 og er sentralt plassert i Norges hus i EU-kvartalet i Brussel.

Europarådgiverens oppgaver:

·      Følge og analysere utviklingen innen EUs ulike politikkområder, med spesielt fokus på tema og problemstillinger som er relevant for VNB sine medlemmer

·      Ivareta løpende oppgaver ved VNB, inkludert behandling av forespørsler, tilrettelegging for studiebesøk og andre arrangement.

·      Formidle informasjon til våre medlemmer gjennom medlemsbesøk, foredrag, rapporter, nyhetsbrev og nettsider.

·       Fremme bruk av EUs programmer og internasjonale prosjekter blant medlemmene, og bistå dem i prosjektutvikling og -gjennomføring.

·       Nettverksarbeid med både internasjonale og norske aktører.

·       Arbeidsstedet er Brussel, og noe reisevirksomhet må påregnes.

Hvem ser vi etter?

·      Vi søker en fleksibel og initiativrik person med god kunnskap om EU og EØS og med følgende kvalifikasjoner:

·      Utdanning fra universitets- eller høyskolenivå, minimum bachelorgrad.

·      God kjennskap til EU-programmer og Norges muligheter innenfor disse programmene.

·      Gode generelle kunnskaper om fagfelt som bidrar til lokal- og regional utvikling. Blant VNBs prioriterte fagfelt finner vi blant annet utdanning, energi og innovasjon.

·      Innsikt i offentlig forvaltning, spesielt fylkeskommuner/kommuner er ønskelig.

·      Praktisk erfaring med arbeid i- eller opp mot EU-systemet er en fordel.

·      Evne til å bygge nettverk og samarbeidsrelasjoner.

·      Erfaring fra informasjonsarbeid.

·      Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Franskkunnskaper eller kjennskap til andre språk er en fordel.

Arbeidet ved VNB krever at man er serviceinnstilt og har gode samarbeidsevner. Samtidig må man kunne jobbe selvstendig og målrettet. Kjennskap til Vestlandsregionen (offentlig virksomhet, næringsliv, kultur, FoU-miljøer) er ønskelig, men ikke et krav. Med tanke på kontorets funksjon er det også en fordel å ha interesse for regional utvikling.

Personlig egnethet vil bli vektlagt og vi vil legge en helhetlig vurdering av kompetanse og egenskaper til grunn i rekrutteringen.

VNB tilbyr varierte arbeidsoppgaver i et hyggelig arbeidsmiljø med tett samarbeid mellom kolleger. Samtidig samarbeider vi med et spennende nettverk av partnere fra hele Europa og fra Norge. Det store spennet i aktivitet og oppgaver gir svært gode muligheter for personlig utvikling.

Søknad, CV samt kopi av attester og/eller vitnemål sendes pr. e-post til direktør ved Vest-Norges Brusselkontor Merete Mikkelsen: merete.mikkelsen@west-norway.no
Direktøren kan også kontaktes for mer informasjon. Telefon: +32 2 285 00 01 / +32 473 67 01 45/ + 47 48 10 96 47.

 

Her finner du utlysningsannonsen: https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=103751864