Ønsker du å hospitere hos Vest-Norges Brusselkontor høsten 2013?

Er du interessert i å lære mer om hvordan beslutninger som tas i Brussel påvirker kommuner og fylker på Vestlandet, lære mer om den europeiske dimensjonen ved fagfeltet du jobber med til daglig, eller utvide ditt europeiske nettverk med tanke på fremtidig prosjektsamarbeid?

Vest-Norges Brusselkontor (VNB) tar som vanlig imot hospitanter høsten 2013. Vi tilbyr ansatte i våre medlemsorganisasjoner muligheten til å hospitere på kontoret i Brussel i perioden fra 1. September til 15. Desember. Opphold utover denne perioden er også mulig.

Vi anbefaler hospitantopphold fra 2 uker til 2 måneder for den enkelte hospitant – avhengig av agenda.

Kontaktnettverk
Vest-Norges Brusselkontor har et bredt kontaktnettverk både i det norske- og i det internasjonale miljøet i Brussel.  VNB har kontaktpunkter i EU-institusjonene, interesseorganisasjoner, europeiske paraplyorganisasjoner og i tillegg en bred kontaktflate mot en rekke regionale aktører.

Agenda
Hospitantoppholdet kan være aktuelt innenfor en rekke arbeidsområder og sektorer. Hospitanten lager selv (gjerne i samarbeid med arbeidsgiver) en plan for oppholdet og de temaene/fagområdene vedkommende ønsker å sette seg inn i. VNB bistår, med dette som bakgrunn, hospitanten med forslag til kontorer, institusjoner og personer som kan kontaktes i forhold til fordypning i aktuelt tema/fagområde. Hospitanten får i tillegg tilbud om å delta på VNBs seminar, interne- og eksterne møter av relevans, samt aktuelle kveldsarrangement. 

Lengden på oppholdet
Vår erfaring er at tidsrammen avhenger av begrunnelsen for hospitantoppholdet. Ønsker hospitanten å tilegne seg kunnskap innen et begrenset fagfelt, i tillegg til å få et innblikk i VNBs arbeid, kan 3-4 uker være tilstrekkelig. Dersom det er ønskelig å skaffe seg bredere og mer omfattende kunnskap om EU/EØS i tillegg til å følge fagfelt kan lengre opphold på inntil 2 måneder være hensiktsmessig. Er oppholdet begrunnet ut i fra arbeidet med prosjektarbeid, søknadskriving og partnerkontakt kan 2 ukers opphold dekke det behovet.

Antall hospitanter høsten 2013
Vi tar i mot én hospitant av gangen, primært av plasshensyn. Antallet hospitanter høsten 2013 avhenger av antall søkere, og hvor lange opphold det søkes om.

Praktisk informasjon
Vest-Norges Brusselkontor tilbyr kontorplass med telefon- og internettilgang, men hospitanten må selv ta med egen PC og mobiltelefon. Reise og opphold må dekkes og organiseres av den enkelte. VNB er behjelpelig med tips og råd for oppholdet. De økonomiske forhold må i sin helhet avklares med den respektives arbeidsgiver.

Søknad og utvelging
VNB åpner for søknader fra alle medlemmer høsten 2013. I søknaden ønsker vi informasjon om:

  • Tidspunkt og lengde på hospitantoppholdet.
  • Begrunnelse for hvorfor det er interessant og relevant å hospitere hos VNB, samt noen ideer/tanker for det man ønsker å gjøre under oppholdet i Brussel.
  • Om hospitantopphold er diskutert med arbeidsgiver, og om eventuell godkjenning foreligger.

Søknad sendes til direktør Merete Mikkelsen, merket ”hospitant høst 2013”.

For at vi skal ha mulighet til å planlegge høsten på best mulig måte, ønsker vi at potensielle hospitanter melder sin interesse så fort som mulig. VNB  tar også i mot søknader i løpet av høsten,og så sant det er ledig plass og ellers passer inn i kontorets arbeid tar vi i mot hospitanter på kort varsel.

Utvelgelse baseres på fordeling mellom medlemmene, geografisk fordeling, bakgrunn for søknad og kapasitet.

Du finner mer informasjon om Vest-Norges Brusselkontor på våre nettsider: www.west-norway.no.

Ta gjerne kontakt med oss før du søker om du har spørsmål.

Les mer om hospitantopphold hos VNB i Brussel, samt erfaringer fra tidligere hospitanter her.