En minnerik vår i Brussel

Nå nærmer det seg slutten på mitt opphold som studentpraktikant på Vest-Norges Brusselkontor. Tiden her i Brussel har vært spennende og innholdsrik, og jeg drar herifra med utrolig mye mer kunnskap og erfaringer enn da jeg ankom byen i januar.

I løpet av det siste halvåret her på kontoret har jeg hatt en god del forskjellige og varierte arbeidsoppgaver, noe som videre har gitt meg muligheten til å få et innblikk i hvordan ting fungerer i EU-hovedstaden. Mye av tiden har blitt brukt på å delta på diverse konferanser og seminarer med fokus på Vestlandets interesseområder, å skrive artikler til hjemmeside og nyhetsbrev, samt å representere kontoret ved møter og besøk.

Det har også blitt tid til litt mer uvanlige opplevelser på kontoret. Alt fra en mer eller mindre profesjonell fotoshoot i Cinquantenaire parken, til å bli sittende fast i heisen tre minutt før en skal holde foredrag, har gjort hverdagen i Brussel mer interessant og innholdsrik.

Livet utenfor kontoret har også vært over all forventning. Brussel er en veldig internasjonal by og det er overraskende lett å bli kjent med nye mennesker. Jeg har vært så heldig å møte folk fra alle verdenshjørner, i tillegg til at jeg har deltatt på flere sosiale begivenheter og reist rundt på oppdagelsesferd både i Belgia og over grensen til blant annet Frankrike, Nederland og Luxemburg. Et halvt år i Brussel er absolutt ikke nok og jeg har fremdeles en god del ting igjen på listen min, men det får jeg ta igjen ved en senere anledning.

Dessverre har ikke alle hendelsene denne våren vært like hyggelige. Terrorhandlingene i Brussel 22. mars og den kontinuerlige trusselen om ytterligere angrep har definitivt satt preg på byen de siste månedene. Heldigvis har jeg vært omringet av besluttsomme og positive mennesker som, til tross for vanskelige tider, har gjort disse seks månedene i Brussel til en tid jeg vil se tilbake på med både glede og savn.

Jeg ønsker å takke kollegaene mine på Vest-Norges Brusselkontor, Merete og Maria, for å ha gitt meg denne muligheten og for å ha latt meg bli en del av et fantastisk arbeidsmiljø. De siste månedene i Belgia har vært en opplevelse uten like og jeg krysser fingrene for at dette ikke er siste gang jeg får bo i en by som tilbyr fire forskjellige årstider på én dag.

À bientôt Bruxelles!