Bergensk moteutstilling i Brussel

Hvis man befant seg i Brussel i perioden 1. til 5. september var man kanskje blant dem som fikk med seg utstillingen ”Bergen – a pop-up book”.  Utstillingen er et dugnadsprosjekt i regi av Norwegian Fashion Institute (NFI). Arrangementet inkluderte 4 motedesignere fra Bergen; Norwegian Rain, Hansen, dMajuscule og T-Michael, samt parfymedesignermerket DoubleYou Perfume grunnlagt av Cathrine Røsseland.

Utstillingen er basert på utrykk fra Bergen og er en kombinasjon av kunst, mote og design. Prosjektet har som mål å formidle norsk kreativitet ut i verden og ble første gang vist under Milan Fashion Week. Utstillingen i Brussel var en av fleste stoppesteder for prosjektet.

Showet ble blant annet vist på belgisk tv, og sammenfalt med den belgiske "Design September"-festivalen,  som et er årlig arrangement hvor hele byen engasjeres, og inkluderer foruten moteshow blant annet filmvisninger, private showroom og markeder. Den norske ambassaden i Belgia bisto i organiseringen av arrangementet

Norwegian Rain beskriver på sin nettside arrangementet som en ”abstrakt representasjon av samspillet mellom de fire elementene, harmonien og den nøyaktige arkitekturen i japanske hager og det barske klimaet i Bergen”.

NFI har foreløpig ikke ferdiggjort sin rapport om arrangementet, men har publisert en nærmere beskrivelse i forkant av moteshowet som kan leses her.