Kreativt Kult(ur)seminar

Vest-Norges Brusselkontor deltok torsdag 3.april på seminaret Go Creative- Go Baltic, som inneholdt en rekke spennende kulturelle prosjekter i Europa. I samarbeid med andre regioner i den utvidede Østersjøregionen, var VNB med på å arrangere dette fagseminaret.

Hovedtema på seminaret var hvordan kultur og kreative industrier i den utvidede Østersjøregionen, kan og er viktige drivere for vekst og bærekraftig utvikling. Under seminaret ble det lagt frem prosjekter og eksempler på hvordan kulturell industri kan føre til vekst og sysselsetting. Cultural Healthbox of Books, i regi av Uppsala Universitet, var et av prosjektene som ble presentert, og som hadde fokus på kultur som forebyggende og helbredende for helseproblemer blant samfunnsborgere. Samtidig ble det også lagt vekt på at dette kan være en løsning for å oppnå et bærekraftig sosialt velferdssystem.

Et annet interessant prosjekt som ble presentert var kulturbyen Turku i Finnland, som ble kåret til Europas kulturelle hovedstand i 2011. – Et prosjekt for kreativitet og kultur som det var verdt å investere i, i følge Suvi Innilä, programdirektør for ECOC Turku 2011.