tom christer aberdeen 500px

Fylkesordføreren i Hordaland valgt til ny president i Nordsjøkommisjonen

Tom-Christer Nilsen, med visepresidentene Kerstin Brunnstrøm, som representerer Vestra Gøtaland og John Lamb som representerer Southend on Sea. Foto: Hordaland fylkeskommune. 

Fylkesordføren i Hordaland,Tom-Christer Nilsen ble 27. juni valgt til ny president i Nordsjøkommisjonen. Dette skjedde under Nordsjøkommisjonens generalforsamling som ble holdt i forbindelse med årskonferansen 2014 i Aberdeenshire, Skottland.

Nordsjøkommisjonen er en av de geografiske kommisjonene innen CPMR – Conference of Peripheral Maritime Regions der alle VNBs medlemsfylker er medlem. CPMR er en viktig lobby- og nettverksorganisasjon som ivaretar mange spørsmål som er av politisk relevans for Vestlandet. Organisasjonen feiret i fjor sitt 40-årsjubileum , og den er en vel ansett samarbeidspart for de europeiske institusjonene i Brussel. Nordsjøkommisjonen er en av seks geografiske kommisjoner og hver av dem har sin egen organisasjonsstruktur slik at den kan fremme de sakene som er spesielle for hvert område og som medlemmene ønsker å vektlegge – samtidig som det skal bidra til CPMRs helhetlige arbeid. Tom- Christer Nilsen har vært visepresident i Nordsjøkommisjonen de to siste årene, og er valgt som president for to år.  Les mer hos Hordaland fylkeskommune.