P002746004

2014 skal bli et år for resultater og integrering

 

Tirsdag 22. oktober 2013 la president José Manuel Barroso frem Europakommisjonens Arbeidsprogram for neste år. Vekst og arbeidsplasser forblir Kommisjonens viktigste målsettinger i 2014, med særlig fokus på å redusere ledigheten blant unge.

Barroso la i sin tale vekt på viktigheten av konkret handling for å lede Europa ut av den økonomiske krisen, og for å vise befolkningen i EU at de går en sikker fremtid i møte. Han sa videre at for å oppnå en bærekraftig vekst i årene fremover, og dempe de sosiale konsekvensene av krisen, kreves det ny tenkning og en mer målrettet handling.

Kommisjonen ønsker også å sikre at de nye EU-programmene innlemmes etter planen, og sørge for at EUs befolkning og bedrifter kan dra nytte av disse programmene raskest mulig.

Hovedprioriteringene for 2014 vil være:

– Arbeide videre mot en genuin Økonomisk og Monetær Union – skape stabilitet og mer åpenhet og integrering i finansiell sektor

Fremme en smart, bærekraftig og inkluderende vekst – støtte Europa 2020-strategien

– Bygge et trygt og sikkert Europa – styrke EUs justispolitikk

– Bedre inkludering og samhold – gjøre EU til en mer effektiv global aktør

Kommisjonen skal samarbeide tett med Europaparlamentet og Rådet, samt Regionskomiteen og Den økonomiske og sosiale komité, for å nå målsettingene så raskt som mulig.

Arbeidsprogrammet er et viktig dokument og kan være nyttig for norske aktører i forhold til å se hva Kommisjonen vektlegger for tiden fremover.

 

Les pressemeldinger fra Europakommisjonen om Arbeidsprogrammet for 2014 her.

Arbeidsprogrammet i sin helhet finner du her.

 

Illustrasjon: morgueFile