Nye EU-nettsider på Lavenergiprogrammet

Lavenergiprogrammet er et samarbeid mellom staten og byggnæringen for å få flere og bedre energieffektive bygg. Det er Byggnæringens Landforening, Akritektbedriftene, Husbanken, Direktorater for byggkvalitet, Norges vassdrag-og energidirektoratet og Stasbygg som deltar i programmet.

Programmet fokuserer hovedsakelig på to områder. Det ene er kompetanseheving i byggbransjen. Programmet har som mål å bidra til at norsk byggenæring blir ledende i Europa til å bygge energi- og miljøvennlige bygg. Lavenergiprogrammet er også med i EU-prosjektet BUILD UP. Det andre fokusområdet er å jobbe med forbildeprosjektet. Prosjektet går ut på å starte opp forbildeprosjekter på flere områder og målet med prosjektet er å øke andelen av passiv hus i Norge.

Lavenergiprogrammet har også utviklet en hjemmeside med masse nyttig informasjon fra EU. De har informative sider om relevante EU lovgivninger, tips og råd om hvordan man arbeider med EU saker og en fin oversikt over EU institusjonen.  Les mer på Lavenergiprogrammet sine hjemmesider.