Erasmus.jpg

Fransk region søker partnere til to prosjekter innen yrkesopplæring

Den franske regionen Auvergne, plassert sentralt i Sør-Frankrike søker etter partnere til to ulike prosjekter fra yrkesrettede videregående skoler i regionen. Felles for de begge er at de ønsker å utveksle kompetanse på tvers av landegrensene.

Det første partnersøket kommer fra Camille Claudel videregående skole. De er en yrkesrettet fagskole som tilbyr opplæring i elektroteknikk (elektronikk, digital teknologi) og i sikkerhet og forebygging. De ønsker å knytte kontakt med en skole som jobber med enten disse områdene, eller opplæring relatert til sport, forsvaret eller sosialt arbeid. Det første steget vil være å sende en praktikant på utveksling. Helst skal disse utplasseres i europeiske klasser som driver med animasjon, meglingsyrker eller innen sikkerhets- og forebyggende tiltak.

Det andre partnersøket fra Auvergne kommer fra Marie Curie videregående skole for yrkesrettet utdanning. De vil sende og motta praktikanter/lærlinger til bedrifter. De har studier innenfor helse, hygiene, omsorg og kosmetikk. Skolen ser etter langvarige partnerskap, helst i miljøer med gode engelskkunnskaper.

Synes noe av dette interessant- kontakt oss gjerne for mer informasjon om prosjektene, og den eventuelle veien videre.