ESPON-Logo

ESPON inviterer til seminar om grønn økonomi i europeiske regioner

Den 29. september arrangerer ESPON et seminar i Brussel, ”Green Economy in European Regions?”. På seminaret vil et internasjonalt, europeisk og regionalt perspektiv på den nåværende grønne økonomien bli presentert sammen med aktuelle virkemidler.  Konkrete eksempler på grønn vekst vil bli presentert innen sektorene; bioøkonomi, bygg og anlegg, grønn forskningsvirksomhet, vann og avfallshåndtering, fornybar energi, reiseliv og transport.

Hensikten med seminaret er å presentere og diskutere den grønne økonomiens relevans i den territorielle utviklingen i Europas regioner, og det er resultatene fra prosjektet ”GREECO – Territorial Potentials for a Greener Economy” som vil bli lagt fram i form av konkrete eksempler fra sektorene nevnt over.

Registreringen til seminaret er åpen til 19. september, og du melder deg på her. Rapportene fra prosjektet kan du lese hos ESPON.

Om ESPON

ESPON er det europeiske observasjonsnettverket for territorial utvikling og utjevning. Det støtter politikkutvikling i tilknytning til EUs utjevningspolitikk. ESPON samfinansieres av Det europeiske fond for regionutvikling innenfor mål 3 for europeisk territorialsamarbeid og av 32 land (de 28 EU-medlemsstatene samt Island, Liechtenstein, Norge og Sveits).