opendays resize

Meld deg på Open Days 2014!

Fra 6. – 9. oktober 2014 arrangeres den 12. utgaven av Open Days, den årlige konferansen for regional utvikling i Brussel. Konferansen arrangeres av Regionkomiteen (CoR), Europakommisjonen sitt direktorat for regionalpolitikk (DG Regio)i tillegg til over 200 regionale partnere. Konferansen har fokus på økt vekst og sysselsetting, implementering av EUs samarbeidspolitikk og viktigheten av et godt regionalt og lokalt styresett.

Årets konferanse har overskriften: ”Growing together; Smart investment for people”, og det blir lagt vekt på følgende tema:

  • Felles regionale strategier
  • Kapasitetsbygging
  • Territorielt samarbeid

Konferansen består av mer enn 100 seminarer og det forventes rundt 6000 deltakere. Over årene har arrangementet Open Days blitt til et av nøkkelarrangementene innenfor EUs arbeid med regionalpolitikk. Hver deltakende region og by må arrangere minst ett arrangement i sin egen region som skal avholdes mellom september og november under overskriften ”Europe in my region”. Vest-Norges Brusselkontor har deltatt som medarrangør av Open Days siden 2005, og skal også i år delta i partnerskapet ”Smart Partnerships for jobs and growth”, som skal arrangere et seminar med tema ”Smart spesialisering”, om strategier for regional utvikling. Vest-Norges bidrag til seminaret er et innlegg fra Oddvar Skarbø fra den biomarine klyngen LEGASEA, som skal fortelle om deres strategiske satsing innenfor det biomarine området på Nordvestlandet.

Programmet med oversikt over alle arrangement under Open Days blir publisert 8. juli 2014, og da vil det også være mulig å melde seg på selve konferansen. Dette finner du på hjemmesiden til Open Days.

VNBs medlemsseminar

VNB vil tradisjon tro arrangere et medlemsseminar for sine tilreisende medlemmer mandag 6. oktober i Norway House. Programmet for denne introduksjonsdagen tar sikte på å gi et godt informasjonsgrunnla som skal gjøre deltakerne enda bedre i stand til å forstå EUs arbeid på sentrale områder. Tanken er også at det skal bidra til å gi større utbytte av resten av seminarene under Open Days. I likhet med fjoråret organiseres arrangementet sammen med de andre norske regionkontorene, og det vil derfor bli anledning til å møte andre Open Days-deltakere fra hele landet.

Programmet for introduksjonsdagen finner du her. I tillegg vil VNB legge opp til en samling for sine medlemmer i etterkant av programmet der det vil bli gitt en grunnleggende innføring i EU og EUs institusjoner, samt informasjon om kontoret og kontorets tjenester. Det er allerede nå mulig å melde seg på via denne lenken. Det er begrenset med plass på seminaret, så her er det førstemann til mølla. Frist for påmelding er satt til 20. august, og deltakerne vil få beskjed raskt etter denne datoen om de har fått plass på seminaret.