Creative Europe.jpg

Vestlandet deltar i det Kreative Europa

Med et budsjett på 1,46 milliarder euro i programperioden som strekker seg fra 2014 til 2020 har EUs kulturprogram Kreativt Europa gode muligheter for videre satsning mot å støtte internasjonale samarbeidsprosjekter mellom kulturelle aktører i Europa. Et viktig prosjekt i den nye programperioden er Platform Shift +. Platform Shift + har en visjon om å bidra til internasjonalt samarbeid, samt å legge opp til muligheter for å nå et bredere europeisk publikum.

Regionteateret i Møre og Romsdal, Teatret Vårt, deltar i Platform Shift +, og er for tredje gang med på et europeisk samarbeidsprosjekt som er finansiert av EUs kulturprogram. De er et av ti teatre som skal utfordre og utforske mulighetene ved å produsere teater i en digitalisert tidsalder – spesielt myntet på ungdom.

Prosjektet har kommet i gang i regionen etter sommeren, og infomøter om prosjektet har allerede funnet sted i Kristiansund, Ålesund og Molde i løpet av de første dagene i september.

Av andre norske aktører er Universitetet i Agder, i likhet med Teateret Vårt i Møre og Romsdal, med på prosjektet Platform Shift +, mens Stavanger Konserthus er med på prosjektet «Big Bang – an Adventurous Music Project for Children». I tillegg er både Universitetet i Oslo og Den Norske Opera og Ballett deltagere på andre prosjekter finansiert av Kreativt Europa.

Les mer om Kreativt Europa hos Kulturrådet og Europakommisjonen.