ks-logo 4524124a

På gang i EØS

Tradisjon tro har KS igjen utgitt «På gang i EØS», for å gi et bilde over hvilke politiske områder som er viktige for høsten, da særlig med et blikk mot kommuner, fylkeskommuner og deres selskaper. Dette er saker som får betydning for Norge via EØS-avtalen. Rapporten tar for seg alt fra en tilstandsskildring av EU- og EØS til transport- og arbeidslivspolitikk. 

Rapporten ligger ute i sin helhet på KS sine hjemmesider og tar i løpet av sju kapitler for seg et bredt politisk spekter. Det første kapitlet gjennomfører en tilstandsrapport fra EU og EØS, før kapittel to omhandler offentlige anskaffelser og støtte, og hva de nye EU-direktivene på området inneholder. Videre tar rapporten for seg temaene arbeidsliv, miljø, energi og klima, transport, IKT og EU-programmer og EØS-midlene.  

«På gang i EØS» er god lesning, og et godt oppslagsverk, for norske aktører som påvirkes av beslutninger gjort i EU. Artiklene i heftet er skrevet av fageksperter på de ulike områdene, i samarbeid med KS sitt europakontor i Brussel.