Framtidsfylket på besøk i Brussel

Vest-Norges Brusselkontor fikk denne uken besøk av en gruppe traineer fra Framtidsfylket. De var kommet helt fra Sogn og Fjordane for blant annet å delta på sjømatmessen som arrangeres årlig her i Brussel.

Under sjømatmessen fikk gruppen omvisning av representanter fra Innovasjon Norge, samtidig som de fikk litt tid til å rusle rundt på egenhånd. «Jeg er imponert over å se hvordan norsk sjømat utmerker seg som en viktig aktør innen fiskeri- og sjømatnæringen i Europa, særlig etter å ha sett hvor stor andel av standene på sjømatmessen som tilhørte norske selskaper» sier Kristian Vassbotten, trainee hos Sogn og Fjordane Energi.

Til tross for en tett timeplan, med blant annet besøk i Europaparlamentets besøkssenter Parlamentarium, møte med representanter fra Bellona, Statnett og Statoil, og foredrag hos Europakommisjonen, tok gruppen seg tid til å komme innom Norway House og høre mer om Vest-Norges Brusselkontor. Etter en presentasjon av kontoret fikk VNB tid til å bli bedre kjent med traineene over en sandwichlunsj.

Gruppen er veldig fornøyd med oppholdet så langt. «Jeg synes det har vært fint å friske opp kunnskap om EU og Norges rolle i Europa» sier Karoline Førde Oppheim, som for tiden er trainee hos Melin Medical. Hun legger til at oppholdet har gitt henne verdifull informasjon som hun håper å ta med seg videre i karrieren.

Framtidsfylket, som jobber med å synliggjøre jobbmarkedet i Sogn og Fjordane, omfatter i dag portalen framtidsfylket.no, Framtidsfylket Trainee og Framtidsfylket Karrieremesse. Deres hovedobjektiv er å skape vekst og verdiskapning i Sogn og Fjordane ved å tiltrekke kompetent arbeidskraft til fylket.